Babeczki czekoladowe
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 25/30 minut
Sztuka: 300 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 29.03.2005, 12:53
Reklama
SKŁADNIKI NA 16 SZTUK:
Reklama
- 5 jajek
- szklanka cukru
- torebka cukru waniliowego
- 100 ml oleju
- 1/2 tabliczki czekolady deserowej
- 2 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 dag mielonych orzechów
- tabliczka białej czekolady
- tłuszcz do foremek
Czekoladę deserową zetrzeć na tarce. Jajka utrzeć z cukrem do białości. Wlać olej, wsypać mąkę, orzechy (2 łyżki odłożyć), czekoladę, proszek i cukier waniliowy. Całość zmiksować na jednolitą masę, nałożyć do natłuszczonych foremek. Piec 25/30 min w 170°C.
Reklama
Białą czekoladę stopić na parze, posmarować nią wystudzone babeczki. Nim czekolada zastygnie, posypać odłożonymi orzechami.
Reklama
Reklama
Reklama