Babeczki
Przygotowanie 45 min, pieczenie 55 min
- Naj
Opublikowano: 08.12.2008, 07:11
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 15 dag masła
- 4 jajka
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki śmietany
- 5 dag miodu
- 5,5 szklanki krupczatki
- szklanka mleka
- 2 szklanki cukru
- 2 łyżki sody
- 5 dag bakalii
- łyżka cynamonu, mielonych goździków, pieprzu i ziela angielskiego
Reklama
Masło, jaja, olej i śmietanę utrzyj na jednolitą masę. Wlej do niej wrzący miód, energicznie mieszając. Dodaj mąkę, wymieszaj. Wlej wrzące mleko, wymieszaj. Wsyp cukier, sodę, pokrojone bakalie i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonych i posypanych tartą bułką foremek na muffinki. Piecz 55 min w temp. 170°C. Wyjmij, ostudź, polej babeczki roztopioną czekoladą, udekoruj rodzynkami w czekoladzie.
Reklama
Reklama
Reklama