Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 15 dag masła
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki śmietany
  • 5 dag miodu
  • 5,5 szklanki krupczatki
  • szklanka mleka
  • 2 szklanki cukru
  • 2 łyżki sody
  • 5 dag bakalii
  • łyżka cynamonu, mielonych goździków, pieprzu i ziela angielskiego
Reklama

Masło, jaja, olej i śmietanę utrzyj na jednolitą masę. Wlej do niej wrzący miód, energicznie mieszając. Dodaj mąkę, wymieszaj. Wlej wrzące mleko, wymieszaj. Wsyp cukier, sodę, pokrojone bakalie i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ciasto wlej do natłuszczonych i posypanych tartą bułką foremek na muffinki. Piecz 55 min w temp. 170°C. Wyjmij, ostudź, polej babeczki roztopioną czekoladą, udekoruj rodzynkami w czekoladzie.

Reklama
Reklama
Reklama