Baba z wędliną i korniszonami
Przygotowanie: 50 min
Kaloryczność: 220 kcal
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 19.11.2008, 15:25
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 2 łyżki żelatyny
- litr bulionu warzywnego z kostki
- sól, pieprz
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 ugotowane marchewki
- zielona papryka
- 50 dag szynki konserwowej
- słoik korniszonów (1/2 l)
Reklama
Żelatynę rozpuść w ciepłym bulionie, przypraw ostro solą i pieprzem, wymieszaj z sokiem z cytryny. Marchewki pokrój w dekoracyjne „kwiatuszki”, paprykę w plasterki, szynkę w kostkę. Korniszony osącz, potnij w plasterki. Formę do baby wylej cienką warstwą zastygającej galaretki, boki wyłóż plastrami marchwi i korniszonów. Resztę składników wymieszaj, wsyp do środka, zalej pozostałą galaretką.
Reklama
Reklama
Reklama