Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 2 łyżki żelatyny
  • litr bulionu warzywnego z kostki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ugotowane marchewki
  • zielona papryka
  • 50 dag szynki konserwowej
  • słoik korniszonów (1/2 l)
Reklama

Żelatynę rozpuść w ciepłym bulionie, przypraw ostro solą i pieprzem, wymieszaj z sokiem z cytryny. Marchewki pokrój w dekoracyjne „kwiatuszki”, paprykę w plasterki, szynkę w kostkę. Korniszony osącz, potnij w plasterki. Formę do baby wylej cienką warstwą zastygającej galaretki, boki wyłóż plastrami marchwi i korniszonów. Resztę składników wymieszaj, wsyp do środka, zalej pozostałą galaretką.

Reklama
Reklama
Reklama