Awokado z krewetkami
Przygotowanie: 45 min
Porcja: 240 kcal
- Naj
Opublikowano: 27.08.2008, 09:30
Reklama
Składniki:
Reklama
- 2 awokado
- słoik krewetek koktajlowych
- sok z 1/2 cytryny
- 15 dag serka mascarpone
- ząbek czosnku
- kilka kropli ostrego sosu chili
- łyżeczka musztardy francuskiej
- sól
- pieprz
- 2 łyżki pistacji
Awokado przekrój na pół i wyjmij pestki. Łyżeczką wydrąż miąższ. Pokrój go w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Łódki z awokado włóż do zamrażarki. Serek wymieszaj z musztardą, roztartym czosnkiem, chili i resztą soku z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Krewetki osącz. Awokado napełnij masą serową. Ułóż na wierzchu krewetki, posyp pistacjami.
Reklama
Lodówka z pojemnikiem wyposażonym w regulację wilgotności w hoody.pl
Reklama
Reklama
Reklama