Aromatyczny smalec
Ten plebejski smakołyk wrócił do łask. I to w jakim stylu! Dziś to ostatni krzyk mody wśród przekąsek, numer jeden na wielu przyjęciach.

- Naj
Opublikowano: 07.01.2009, 07:48
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 50 dag słoniny
- 3 cebule
- 20 dag surowego boczku
- 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego jałowca
- szczypta curry
- łyżeczka majeranku
- 1/2 strąka zielonej papryki
- mała papryczka chili
- 4 ząbki czosnku
- sól
Reklama
Słoninę pokrój w kostkę, wytop na patelni, nie rumieniąc. Dodaj posiekane cebule i drobno pokrojony boczek. Kiedy cebula lekko się zazłoci, ale nie zrumieni, dodaj przyprawy, posiekaną paprykę, oczyszczoną, posiekaną chili i zmiażdżone ząbki czosnku. Posól, wymieszaj. Trzymaj kilka minut na małym ogniu, a potem odstaw, niech zastygnie.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Na feriach w Białymstoku poczęstowali mnie smalcem. Nie sądziłam, że w tych czasach ktoś jeszcze je takie rzeczy”
03.03.2025, 11:15
Profilaktyka
Czy smalec gęsi jest zdrowy i warto stosować go na kaszel i przeziębienie? Rozwiewamy wątpliwości
26.01.2021, 14:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa