Aromatyczne ziemniaki
Porcja: 346 kcal
Przygotowanie: 10 minut
Gotowanie: 35 minut
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 17:45
Reklama
Dla 4 osób:
Reklama
- kilogram ziemniaków
- 4 łyżki zieleniny (natka, koperek, trybula)
- 4 ząbki czosnku
- dymka
- sól
- pieprz
- 2 łyżki masła
Ziemniaki dokładnie wyszorować. Zalać osolonym wrzątkiem. Gotować 35 minut. Odcedzić. Czosnek obrać, drobno posiekać. Dymkę obrać, umyć, pokroić. Masło rozpuścić.
Reklama
Ziemniaki odcedzić, przełożyć do salaterki. Polać masłem, posypać czosnkiem i zieleninś. Oprószyć solś i pieprzem. Przykryć folią aluminiową. Odstawić na 5 minut.
Reklama
Reklama
Reklama