Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • kilogram mielonej chudej wołowiny
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 4 duże bułki na hamburgery
  • musztarda
  • majonez
  • ketchup
  • 4 liście sałaty
  • po 8 plastrów cebuli, pomidora i ogórka konserwowego
Reklama

Z mięsa uformuj 4 duże, owalne steki. Posmaruj je olejem, owiń folią aluminiową i upiecz w piekarniku (200°C, 15–20 min). Gotowe oprósz solą i pieprzem. Bułki przekrój na pół, przekrojoną stroną połóż na patelni, dobrze przyrumień. 4 połówki posmaruj musztardą, majonezem i keczupem, przykryj liściem sałaty, połóż gorący stek, obłóż plastrami cebuli, pomidora, ogórka, przykryj pozostałymi połówkami bułek i trzymaj jeszcze chwilę na patelni. Podaj z frytkami.

Reklama
Reklama
Reklama