Amerykańskie superburgery
Przygotowanie: 30 min, 480 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 02.02.2009, 16:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- kilogram mielonej chudej wołowiny
- olej
- sól
- pieprz
- 4 duże bułki na hamburgery
- musztarda
- majonez
- ketchup
- 4 liście sałaty
- po 8 plastrów cebuli, pomidora i ogórka konserwowego
Reklama
Z mięsa uformuj 4 duże, owalne steki. Posmaruj je olejem, owiń folią aluminiową i upiecz w piekarniku (200°C, 15–20 min). Gotowe oprósz solą i pieprzem. Bułki przekrój na pół, przekrojoną stroną połóż na patelni, dobrze przyrumień. 4 połówki posmaruj musztardą, majonezem i keczupem, przykryj liściem sałaty, połóż gorący stek, obłóż plastrami cebuli, pomidora, ogórka, przykryj pozostałymi połówkami bułek i trzymaj jeszcze chwilę na patelni. Podaj z frytkami.
Reklama
Reklama
Reklama