Agrestowe Tarteletki
Przygotowanie: 25 min
Pieczenie: 20-25 min
Oczekiwanie: 2 godziny
Sztuka: 300 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 31.03.2005, 07:57
Reklama
SKŁADNIKI NA 10 SZTUK
Reklama
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 1/2 kostki masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 15 dag serka waniliowego homogenizowanego
- 1/2 kg agrestu
- torebka galaretki agrestowej
- garść czereśni do dekoracji
Reklama
Galaretkę przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić, schłodzić.
Agrest oczyścić z resztek kwiatostanu, opłukać. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Do masy przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać. Białka ubić, wymieszać z masą. Nałożyć do płaskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 20-25 minut w temp. 180 C. Ciasto wystudzić, szklanką wyciąć krążki. Posmarować serkiem, owinąć folią aluminiową tak, by powstały ścianki. Włożyć agrest, wlać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na 2 godz. Ozdobić czereśniami.
Reklama
Reklama
Reklama