Naturalny sposób na dobre zdrowie? Więcej błonnika
Szukając coraz bardziej wymyślnych sposobów na poprawę zdrowia, często zapominamy, jak ważne jest to, by zadbać o podstawy. Jednym z podstawowych elementów dobrego zdrowia jest odpowiednia ilość błonnika w naszej diecie. Niestety, bardzo często dostarczamy go o wiele za mało, co powoduje problemy z prawidłowym trawieniem, częste zaparcia lub trudności, gdy próbujemy schudnąć. Warto zatem odkryć błonnik na nowo.
Postaw na jakość BIO
Na rynku coraz częściej można znaleźć błonnik w czystej postaci. Warto jednak postawić na najwyższą jakość, która pozwoli nam w pełni czerpać ze wszystkich prozdrowotnych korzyści, jakie niesie za sobą regularne spożywanie błonnika (1). Dlaczego to tak ważne? Ponieważ obecnie wskazuje się na to, że jedną z przyczyn chorób cywilizacyjnych może być właśnie niedobór błonnika. Nikogo nie trzeba przekonywać, jak ważne jest zapobieganie chorobom, z którymi zmaga się coraz większa liczba osób.
Wybierając produkt, warto szukać opakowań oznaczonych symbolem zielonego listka – to znak, że produkt otrzymał prestiżowy certyfikat rolnictwa ekologicznego – jedyny honorowany na terenie Unii Europejskiej. Dzięki temu mamy gwarancję ekologicznego pochodzenia produktu. W czasach, gdy tak wiele produktów jest słabej jakości i niekorzystnie wpływa na nasze zdrowie, umiejętność znalezienia wartościowych produktów jest nie do przecenienia.
Wybierz najwyższej jakości błonnik bioQlinar
Warto postawić na produkt czysty, profesjonalnie wytwarzany i o najwyższej jakości. W przypadku błonnika bioQlinar, można wybrać jeden z aż czterech rodzajów: jabłkowy, gryczany, z czarnego bzu oraz aroniowy. Jest to produkt tworzony z najwyższą starannością z naturalnych wytłoków ekologicznych, który nie jest wyczuwalny na języku i może być dodawany do naprawdę wielu potraw.
Może być stosowany jako niskokaloryczny zagęstnik do dżemów, zacierek, sosów i kremów czy dodatek do panierki. Może dodawać puszystości wybranym potrawom oraz być stosowany jako środek do usztywnienia dżemów, marmolad i kremów czy wydłużenia okresu świeżości wypieków – warto odkryć wszystkie zastosowania.
Nie wiesz od czego zacząć? Zacznij od zajrzenia na stronę www.bioqlinar.pl/bio, która zawiera filmiki z przepisami przygotowanymi przez kucharza i ambasadora marki – Sebastiana Gołębiewskiego na bogate w błonnik i proste do wykonania dania.
Sprawdź i przekonaj się, jak może być smacznie i zdrowo!
Współpraca reklamowa