Naturalnie wspieraj organizm
Produkty nabiałowe nie tylko doskonale smakują, ale też dzięki cennym właściwościom mają działanie prozdrowotne. Szczególnie warto włączyć je do swojej diety jesienią i zimą, kiedy nasz organizm jest osłabiony i potrzebuje dodatkowego wsparcia
- Promocja
Ze swoich dobroczynnych właściwości znane są zwłaszcza mleczne napoje ekologiczne – Kefir EKO i Maślanka naturalna EKO powstające z ekomleka krowiego. Dzięki zawartości żywych kultur bakterii fermentacji mlekowej wspomagają dobroczynną florę jelitową, perystaltykę jelit i prawidłowy metabolizm*. Nic dziwnego, że są uznawane za naturalny probiotyk. Maślanka dodatkowo zawiera niezbędną do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego lecytynę, która poprawia pamięć, oraz jest źródłem łatwo przyswajalnego białka
i wapnia.
Mikroorganizmy zawarte w fermentowanych produktach mlecznych przyczyniają się do pochłaniania i rozkładania cholesterolu*.
Spróbuj też Mleka świeżego EKO i Śmietanki EKO, które naturalnie wzbogacą
twoją dietę.
*Źródło: S. Zmarlicki, Zdrowotne aspekty mleka i przetworów mlecznych.
„Zdrowie Publiczne” 2006, 116(1).
Koktajl ze świeżych ogórków i maślanki
3 świeże ogórki
1 szklanka Maślanki naturalnej EKO
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz
Ogórki zetrzyj na tarce, zmiksuj z maślanką, dodaj roztarty z solą czosnek
i koperek. Przypraw do smaku.
PysznEKO smakowania!