Jakość i tradycja – filary zdrowego życia
W poszukiwaniu produktów autentycznych i bezpiecznych, warto wybrać te opatrzone znakiem „Jakość Tradycja”. Znak ten, stworzony z myślą o ochronie dziedzictwa kulinarnego Polski, daje pewność, że producent wykorzystał do wytworzenia produktu surowce, których pochodzenie jest identyfikowalne i które nie zawierają komponentów GMO.
Wszystkie składniki muszą spełniać określone warunki – przede wszystkim pochodzić z gospodarstw ekologicznych lub z gospodarstw stosujących dobrą praktykę rolniczą i hodowlaną – z wyłączeniem genetycznie modyfikowanych organizmów. Produkty opatrzone znakiem „Jakość Tradycja” charakteryzują się tradycyjnym składem lub tradycyjnym sposobem wytwarzania, dzięki czemu zachowują swój wyjątkowy, lokalny charakter. To właśnie lokalne korzenie i troska o zachowanie tradycji sprawiają, że produkty opatrzone znakiem „Jakość Tradycja” są wysokiej jakości, mają wyjątkowy charakter i cieszą się zaufaniem konsumentów.
Świeże soki marchwiowe i marchwiowo-selerowe Cymes z Pojezierza Wałeckiego to jeden ze sztandarowych produktów spożywczych opatrzonych tym znakiem. Sięganie po wyróżnione certyfikacją soki gwarantuje zdrowie i najlepsze dostępne na rynku składniki odżywcze na co dzień.