Bez ogórków Polacy nie wyobrażają sobie kuchni. Zobacz, jak jeszcze możesz je wykorzystać
Organizujesz spotkanie i nie masz pomysłu na przekąski? Lubisz smaczną i efektowną, ale jednak łatwą w przygotowaniu kuchnię? Nic się nie bój - mamy dla ciebie proste przepisy, które posmakują gościom, a ich przygotowanie nie zajmie więcej niż kilkanaście minut!
- Krakus w kobieta.pl
Dlaczego Polacy kochają ogórki?
Kiszone, konserwowe, korniszony - ogórki zajmują specjalne miejsce w sercach Polaków. Nie ma się czemu dziwić - warzywa te, przyrządzone w odpowiedni sposób, są niezwykle smaczne. Właściwie nie ma okazji, do której nie pasowałaby przekąska w postaci kwaskowatego ogórka. Poczynając od prostej "przegryzki", przez kanapki, po sałatki, bez których nie wyobrażamy sobie imprezowego stołu. Dzięki nowemu produktowi Krakus, pysznym ogórkiem możemy cieszyć się także poza domem.
Ogórki kanapkowe
Nowe ogórki kanapkowe Krakus to tradycyjny smak zamknięty we współczesnej formie. Dodadzą Twoim przekąskom przyjemny słodko-kwaśny twist i przyjemną chrupkość. Dodatkowo są już pokrojone, dzięki czemu stanowią idealny dodatek do kanapek na przerwie w pracy, pikniku czy spotkaniu z przyjaciółmi. Wystarczy wyjąć wygodny plasterek ze słoika i gotowe.
Jakie pyszności możesz przygotować z ogórkami Krakus? Oto dwa przykłady:
Hot dog z ogórkiem kanapkowym
składniki:
6 bułek do hot dogów
6 parówek
Por
2 łyżki gęstego jogurtu
Sól i pieprz
1 łyżka natki pietruszki
Ogórki kanapkowe Krakus
Pora drobno kroimy, po czym mieszamy z jogurtem. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Bułki przekrajamy, parówki gotujemy. Wypełniamy je porem w majonezie oraz ogórkami kanapkowymi. Na środek układamy parówki.
Tacos z ogórkiem kanapkowym
składniki:
10 muszli tacos
Ogórki kanapkowe Krakus
Awokado
2 pomidory
Puszka czerwonej fasoli
1 łyżeczka mielonej kolendry
1 łyżeczka mielonego kuminu
1 łyżka oliwy
Limonka
Świeża kolendra
Odsączoną fasolę mieszamy z przyprawami i podsmażamy na oliwie. Wypełniamy nią muszle do tacos. Dodajemy pokrojone pomidory wymieszane z awokado oraz ogórki kanapkowe. Całość skrapiamy sokiem z limonki i podajemy ze świeżą kolendrą.