Reklama

SKŁADNIKI:

Reklama
  • 30 dag płatów lazanii
  • oliwa
  • 2 puszki całych pomidorów
  • 20 dag mozzarelli
  • suszony estragon
  • sól
  • swiezo mielony pieprz
  • po 2 łyzki zielonych i czarnych oliwek
  • 1/2 peczka bazylii

Płaty lazanii obgotuj przez 3 min w osolonym wrzątku. Odcedź. Pomidory przełóż do salaterki, rozdrobnij. Mozzarellę pokrój w kostkę, 3/4 wymieszaj z pomidorami, oprósz estragonem, pieprzem i solą. Kilka płatów lazanii połóż na dnie żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą, wyłóż pomidory z mozzarellą, pokrojone oliwki i posiekaną bazylię. Przykryj resztą płatów, posyp odłożoną mozzarellą. Zapiekaj 10 min w temp. 180°C.
NASZA RADA: Jeśli nie lubisz oliwek, dodaj do pomidorów groszek zielony z puszki lub podsmażone grzyby z cebulką. Danie będzie równie smaczne i kolorowe.

Reklama

Mało miejsca w kuchni? Piekarnik FC 4440X w hoody.pl

Reklama
Reklama
Reklama