Reklama

● szklanka płatków owsianych
● szklanka mąki
● szklanka otrąb pszennych
● szklanka rodzynek
● łyżeczka proszku do pieczenia
● łyżeczka cynamonu
● jajko
● szklanka soku jabłkowego
● 1/4 szklanki oleju
Płatki owsiane, mąkę, otręby pszenne, rodzynki (możesz je wcześniej namoczyć w gorącym mleku i dokładnie osączyć), proszek do pieczenia i cynamon wymieszaj razem. Jajko zmiksuj z sokiem jabłkowym (najlepszy jest naturalnie mętny jednodniowy) i olejem. Wlej masę do suchych produktów, dokładnie wymieszaj. Z masy formuj łyżką niewielkie płaskie placuszki i wykładaj je na wysłaną papierem do pieczenia blachę. Piecz ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama