Spaghetti carbonara
Przygotowanie: 20 min, kaloryczność: 550 kcal, dla 4 osób

- Naj
SKŁADNIKI:
- 40 dag boczku
- opakowanie spaghetti
- 2 opakowania śmietany 22%
- 4 jajka
- gotowa przyprawa włoska
- pieprz
Boczek pokrój w kostkę, mocno wytop na patelni bez tłuszczu (powinien być chrupiący). Spaghetti ugotuj al dente wg przepisu na opakowaniu. Śmietanę roztrzep dokładnie z jajkami, przypraw dużą ilością przyprawy włoskiej i pieprzu (najlepiej świeżo mielonego). Spaghetti odcedż, włóż z powrotem do garnka, w którym się gotowało i wymieszaj z boczkiem. Garnek postaw na maleńkim ogniu, wlej śmietanę z jajkami. Mieszaj energicznie przez ok. minutę. Podawaj od razu, najlepiej na podgrzanych talerzach. NASZA RADA: Potrawa będzie bardziej wyrazista w smaku, jeśli do wytapianego boczku dodasz 2 zmiażdżone ząbki czosnku.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa