porcja: 369 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Na 4 porcje

300 g wędzonego łososia
mała cebula
mały pęczek koperku
3 jajka przepiórcze
2 łyżki oliwy l sok z cytryny
kilka kromek razowego chleba
kilka listków sałaty
jajko na twardo
awokado
2 łyżki majonezu
sól l pieprz

Łososia posiekać. Cebulę obrać, pociąć w drobną kostkę. Kilka gałązek koperku odłożyć, resztę pokroić. Łososia wymieszać z cebulą, rozdrobnionym koperkiem, jajkami przepiórczymi i oliwą. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Z chleba wykroić okrągłe kromki lub pociąć go w kwadraty. Obłożyć tatarem. Udekorować odłożonym koperkiem. Kromki ułożyć na talerzach. Sałatę opłukać. Jajko ugotowane na twardo obrać, pokroić w ćwiartki. Awokado rozkroić, usunąć pestkę, obrać, pokroić w cząstki. Skropić sokiem z cytryny. Kanapki z tatarem przybrać listkami sałaty, kleksami majonezu, jajkiem i awokado.