Porcja: 387 kcal

Przygotowanie: 25 minut

Na 8 porcji

  • 700 g Schabu pieczonego Sokołów Naturrino
  • szklanka kremówki
  • szczypta soli
  • słoik chrzanu
  • 200 g śliwek w occie
  • szklanka łuskanych orzechów włoskich
  • szczypta przyprawy do piernika
  • łyżka octu z czerwonego wina

Schab pokroić w plastry. Kremówkę ubić ze szczyptą soli na sztywny krem, wymieszać z chrzanem. Porcję kremu chrzanowego rozsmarować na plastrze schabu, przykryć drugim, robiąc „kanapkę”. Śliwki osączyć z octu, pokroić w grubą kostkę.Orzechy podprażyć na suchej patelni i także dość grubo posiekać, wymieszać ze śliwkami, przyprawą do piernika i odrobiną octu. „Kanapki” ułożyć na półmisku i każdą udekorować porcją śliwek z orzechami.