PORCJA: 325 kcal

PRZYGOTOWANIE: 35 minut

Przepis na 4 porcje

  • 250 g bulguru lub kuskusu
  • 2 łyżki masła papryczka chili, ząbek czosnku
  • 400 g filetów z kurczaka
  •  4 łyżki oliwy
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • garść czarnych oliwek
  • czerwona cebula
  • 100 g sera feta
  • garść liści mięty
  • sok i skórka z cytryny
  • sól, pieprz

Kaszę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć z posiekaną papryczką i zmiażdżonym czosnkiem. Filety pokroić w paski, skropić 2 łyżkami oliwy, oprószyć solą i pieprzem. Grillować z każdej strony 3–4 minuty. Mięso przenieść na patelnię, obłożyć masłem i zostawić, aż masło się stopi i spłynie na mięso. Kaszę rozdzielić widelcem i wymieszać z przeciętymi na pół pomidorkami, oliwkami, drobno posiekaną cebulą, pokruszoną fetą i posiekaną miętą. Dodać sok z cytryny i resztę oliwy. Obłożyć mięsem i skropić pikantnym masłem.