Składniki na 2 porcje

WAFLE RYŻOWE Z METKĄ 
- 2 wafle ryżowe posmarować masłem i metką tatarską. 
- Posypać piórkami białej cebuli, uprażonymi pestkami dyni i drobno posiekaną natką pietruszki.
RAZOWIEC Z CZERWONĄ CYKORIĄ 
- 2 kromki razowca przekroić w poprzek na trójkąty i posmarować majonezem. 
- Posypać posiekaną czerwoną cykorią, prażonymi płatkami migdałów i posiekanym szczypiorkiem

BUŁECZKA Z PASZTETEM I FISTASZKAMI 
- 2 bułeczki pełnoziarniste przekrojone na pół posmarować pasztetem drobiowym. 
- Posypać uprażonymi orzeszkami ziemnymi. 
- Oprószyć ziarenkami kminku i udekorować listkami świeżego tymianku.
TARTALETKA Z SALAMI 
- Z gotowego francuskiego ciasta wykroić 4 kółka i piec 7-8 minut w temp. 200°C. 
- Obłożyć plastrami salami, sera salami i okrojonym ze skórki plastrem grejpfruta. 
- Posypać krążkami czarnych oliwek.

BAGIETKA Z PASTĄ CHRZANOWĄ 
- 4 kromki bagietki opiec i posmarować pastą z twarożku doprawionego chrzanem, szczyptą soli i grubo zmielonym pieprzem. 
- Na wierzchu ułożyć po kilka plasterków i listków natki selera naciowego.
RAZOWIEC Z ŁOSOSIEM 
- 2 kromki pieczywa razowego posmarować serkiem homogenizowanym. 
- Obłożyć plastrami wędzonego łososia. 
- Posypać wiórkami ze skórki z cytryny. 
- Udekorować świeżym koperkiem.

TOST Z SZYNKĄ I OSCYPKIEM 
- 2 kromki pieczywa tostowego opiec. 
- Posmarować masłem. Obłożyć plastrami szynki konserwowej i oscypka. 
- Udekorować kleksem borówek. 
- Posypać listkami świeżego tymianku.

PUMPERNIKIEL Z PASTA TUŃCZYKOWA 
- 2 kromki pumpernikla pokroić w trójkąty. 
- Posmarować pastą tuńczykową. 
- Obłożyć ćwiartkami plasterków cytryny. 
- Oprószyć ziarenkami marynowanego zielonego pieprzu. 
- Udekorować natką.

PITA Z GRUSZKA I CAMEMBERTEM 
- 2 chlebki pita opiec, przekroić. 
- Camembert i gruszkę pokroić w plastry i ułożyć na przemian na podpieczonej picie. 
- Przełożyć listkami swieżej rukoli. 
- Oprószyć grubo mielonym pieprzem.
KRAKERSY Z PASTA KAWIOROWA 
- Na 6 krakersów wycisnąć pastę kawiorową. Położyć po plasterku pomidora. 
- Posypać posiekanym jajkiem na twardo. Oprószyć solą i pieprzem. 
- Posypać posiekaną natką pietruszki.