● 3 czerwone papryki
● 2 duże cebule
● 40 dag bakłażanów
● 30 dag ziemniaków
● 30 dag cukinii
● 5 ząbków czosnku
● 2 zielone papryczki chili
● 5 łyżek oliwy
● szklanka bulionu warzywnego
● puszka pomidorów (40 dag)
● po łyżeczce zmielonych przypraw: kolendry, kminku, ziela angielskiego, czarnego pieprzu i cynamonu
● 4 zmielone goździki
● 4 jajka
● sól, pieprz

Warzywa umyć. Papryki przepołowić, usunąć białe części oraz pestki. Nieobrane bakłażany i cebule przepołowić wzdłuż. Warzywa ułożyć stroną krojenia na blasze wyłożonej pergaminem i piec na grillu w piekarniku, aż skórka będzie ciemna i pojawią się pęcherzyki powietrza. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić.
Papryki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Z cebuli zdjąć skórkę i pokroić w dużą kostkę. Bakłażany pokroić w kostkę. Papryczki chili naciąć, wyjąć pestki i pokroić na cienkie krążki.
Czosnek obrać, posiekać. Pomidory osączyć. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Cukinie też pokroić w kostkę. W szerokim garnku podgrzać oliwę, usmażyć cebulę i ziemniaki, dodać czosnek i pozostałe warzywa. Od czasu do czasu mieszając, dusić około 10 minut, wlać bulion i osączone pomidory, przyprawić zmielonymi przyprawami i solą.
W warzywach zrobić cztery zagłębienia i wbić jajka. Przykryć i smażyć, aż się zetną.