Składniki na 4 porcje:

  • opakowanie mrożonki Warzywa do... gulaszu HORTEX
  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 100 ml bulionu mięsnego
  • łyżka mąki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • cebula
  • 15 dag pieczarek
  • 1/3 szklanki śmietany 18%
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy
  • papryka, sól, pieprz

Polędwicę pokroić w paski, oprószyć pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Masło stopić w rondlu, zeszklić cebulę. Wrzucić mięso, zrumienić. Dodać pieczarki, chwilę dusić, aż płyn odparuje. Posypać mąką, wlać gorący bulion i śmietanę, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić, dusić 10 min. Warzywa do... gulaszu HORTEX (bez rozmrażania) smażyć na oliwie około 10 minut, przyprawić. Warzywa z kaszą podawać do Stroganowa.